Een ontvochtiger voor uw zwembad, swimspa of jacuzzi

Een ontvochtiger voor uw zwembad, swimspa of jacuzzi is een belangrijke installatie met betrekking tot de luchtbehandeling. Zeker als uw geliefde waterbad binnenshuis wordt geplaatst. Alleen zo kan u zeker zijn van een aangename en hygiënische luchtconditie.

Met een luchtontvochtigingsinstallatie zorgt u voor een juiste relatieve vochtigheid en maakt u komaf met de vorming van schadelijke schimmels. De warmtepomp zorgt voor de opwarming van de lucht en van het zwembadwater.

Sinds geruime tijd bestaan er lucht/water-warmtepompen die hun werking garanderen tot buitentemperaturen van -20°C. Geothermische warmtepompen halen dan hun warmte uit de bodem en geven die af aan het water. Het is belangrijk om enkele normen voor het binnenklimaat te respecteren. Zo zorgt de wettelijke EPB-norm ervoor dat de ontvochtigers zowel voor de warmterecuperatie, de verwarming van de lucht als verse lucht (ventilatie) zorgen. Op die manier gaan er geen zwembadgeuren naar aanpalende ruimtes. Zwembadwarmtepompen worden vaak gebruikt als basisverwarming voor een zwembad, bijvoorbeeld in combinatie met een verwarming van een poolhouse en een boiler voor de douche.