Ontvochtiging

  • Ontvochtiger AMK
  • Ontvochtigingstoestel AMK
  • Ontvochtiger AMT
  • Ontvochtigingstoestel AMW
  • Ontvochtiger AMK
  • Ontvochtigingstoestel AMK
  • Ontvochtiger AMT
  • Ontvochtigingstoestel AMW

Wie een binnenzwembad laat aanleggen kan niet zonder een ontvochtigingssysteem.  Daarvoor hebt u de keuze tussen een toestel dat de vochtige lucht afzuigt, verwarmt, droogt en vervolgens weer de ruimte inblaast of toestellen die verse buitenlucht aanzuigen en deze vermengen met de binnenlucht.

Het belangrijkste en direct ook het moeilijkste aspect van een binnenzwembad is de luchtbehandeling/ontvochtiging. Door het temperatuurverschil tussen het zwembadwater en de omgevingslucht kan de relatieve vochtigheid oplopen tot 95% en meer. Als hieraan niets gedaan wordt, leidt dit op termijn tot schimmelvorming, verkleuring en andere ongemakken.  Om te zorgen voor een aangename omgeving voor de mens en een duurzame omgeving voor de ruimte is ontvochtiging een absolute must.  Een normale en bovenal continue relatieve vochtigheidsgraad van 60 à 65% kan enkel gegarandeerd worden door een professionele ontvochtigingsinstallatie die voldoende snel de omgevingslucht kan ontvochtigen en verwarmen.

Wij werken met de toestellen van  CDH, een Belgisch familiebedrijf opgericht in 1990 en de specialist in het ontvochtigen van de omgevingsruimtes van zwembaden. De producten van CDH beantwoorden aan de CE normen en voldoen aan de strengste normen op het gebied van milieuwetgeving (STEK erkenning).

De CDH-Airmaster luchtontvochtigers kunnen elk vochtprobleem aan. Standaardunits zijn er voor privébaden. Uitvoeringen als kastmodel (AMT), wandmodel (AMW) en kanaalmodel (AMK), capaciteiten van 39 tot 197 liter/24 uur bij 30º C ruimtetemperatuur/70% relatieve luchtvochtigheid behoren tot het standaardpakket.

Na opgave van de juiste gegevens van de situatie maken wij voor u een berekening op. Capaciteiten tot 3000 liter/24 uur vormen geen enkel probleem. Luchtverplaatsingen tot 36000m³/h zijn mogelijk.

AMT

Dit opbouwtoestel is bijzonder geschikt voor de kleinere binnenzwembaden. Het wordt in de ruimte in opbouw tegen een muur of middels ‘voeten’ op de grond geplaatst. Vooral bij bestaande zwembaden een ideaal model omdat men niet meer de mogelijkheid heeft om een inbouwtoestel of een kanaalontvochtiger te plaatsen. Ook het beschikbare budget kan een reden zijn om te kiezen voor een opbouwtoestel.

Het model AMT is in diverse capaciteiten leverbaar, garandeert een eenvoudige wandmontage, elektrisch aansluiten en is voorzien van een condenswaterafvoer. De AMT is in diverse RAL kleuren (standaardkleur RAL-9001) leverbaar, toepassing in elk interieur is daardoor mogelijk. 

AMW

Dit inbouwtoestel heeft dezelfde mogelijkheden als het opbouwtoestel AMT maar wordt op een andere wijze, namelijk achter een wand, geplaatst. In de zwembadruimte zijn enkel de luchtroosters van het toestel zichtbaar. Vaak is de technische ruimte om een ontvochtiger te plaatsen beperkt, CDH biedt om die reden ook een verticaal model.

AMK

Het model AMK is een luchtontvochtiger welke voorzien dient te worden van luchtkanalen.

Het spreekt voor zich dat door middel van de luchtkanalen de luchtverdeling in de ruimte optimaler verloopt. Om een goede luchtkwaliteit te garanderen is in grotere ruimtes het gebruik van luchtkanalen een must.

De AMT en AMW zijn minder geschikt omdat hun ventilatiecapaciteit en verwarmingsvermogen wordt begrensd door de afmetingen van het toestel. De luchtverplaatsing van de ruimte zal met deze toestellen onvoldoende zijn zodat er niet overal voldoende verse en droge lucht komt. Om dit te bereiken moet men gebruik maken van een luchtontvochtiger met luchtkanalen. De vochtige lucht kan worden afgezogen over een grotere oppervlakte en nadien terug worden ingeblazen. Door een juist ontwerp van de kanalen krijgt men een optimale luchtcirculatie.

Deze units ontvochtigen geluidsarm omdat het toestel in de technische ruimte geplaatst wordt. Bij uitstek geschikt voor ruimtes met veel glasoppervlak. Dit toestel is tevens leverbaar als verticaal model, daar waar het vloeroppervlak van de technische ruimte beperkt is.

AMK B8R

Het model AMK B8R is een kanalentoestel met aansluitingen voor luchtkanalen en beperkte verse luchtuitwisseling.

Standaard heeft dit toestel een achtrangige warmwaterbatterij welke met lagere primaire temperaturen (60/40 of 50/45) gevoed kan worden. Dit toestel is tevens leverbaar als verticaal model, daar waar het vloeroppervlak van de technische ruimte beperkt is.

AMK MB

Het model AMK MB is een luchtontvochtiger welke standaard uitgevoerd is met ingebouwde luchtmengsectie en dient te worden voorzien van luchtkanalen. Op basis van de entalpiesturing kan een verse luchtuitwisseling tussen 10-50% plaatsvinden, deze sturing zit standaard in het toestel ingebouwd. Dit toestel is tevens leverbaar als verticaal model, daar waar het vloeroppervlak van de technische ruimte beperkt is. Het luchtdebiet is te kiezen tussen 1400, 1600, 1800 en 2000m³/h.

AMK MB+

Het model AMK MB+ is een luchtontvochtiger met een capaciteit van 2500m³/h welke standaard voorzien dient te worden van luchtkanalen, voor grotere ruimtes.

Dit toestel is optioneel uit te voeren met luchtmengklepsectie waarbij op basis van de entalpiesturing een verse luchtuitwisseling tussen 10-50% plaats kan vinden. Deze sturing zit bij de optie luchtmengklepsectie standaard in het toestel ingebouwd.

Dit toestel voorziet op een doeltreffende en betrouwbare manier in luchtontvochtiging. Dat gebeurt ofwel door koeldroging alleen, ofwel door een combinatie van koelen en vrij drogen; dat wil zeggen het gestuurd toevoegen van verse lucht.

Dit toestel is tevens leverbaar als verticaal model, daar waar het vloeroppervlak van de technische ruimte beperkt is.

AMK MU/MU+

Het model AMK MU/MU+ is een multi unit kanaaltoestel met optionele luchtmengsectie en is een must voor openbare toepassingen.

Gerelateerde producten