FAQ

Wat is het verschil tussen een spa, hottub, whirlpool en bubbelbad? En hoe zit dat met elektronische thermostaten? Voor al uw vragen over onze producten, van algemeen tot gedetailleerd, kunt u terecht op deze Frequently Asked Questions. Mocht u op deze pagina geen bevredigend antwoord vinden, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord. 

 • Waar vindt u ClimaWorld België?

  U vindt ons zeer eenvoudig:
  Op de Expressweg N49 komende vanaf Antwerpen, bij het binnenrijden van Knokke (Westkappelle) ziet u McDonalds aan uw linker zijde. U rijdt nog eventjes door tot aan de eerstvolgende lichten en daar slaat u links af richting Ambachtelijke zone 't Walletje.
  U bent nu reeds op de Kalvekeetdijk waar u ons op ongeveer 800m aan de linkerzijde vindt.

 • Waterbehandeling: hoe, wat en waarom?

  "Legionnaires disease", de bekende veteranenziekte, is een in 1976 ontdekte ernstige vorm van longontsteking die uitbrak tijdens de reünie van Korea-oudstrijders die bijeen waren in een hotel in Philadelphia.

  Microbiologisch onderzoek heeft aangetoond dat naast Legionella pneumophila er een hele 'familie' van gelijkwaardige bacteriën bestaat. Deze wordt de familie van Legionellaceae genoemd. Inmiddels zijn er 42 soorten bekend, waarvan er 12 ziekteverschijnselen kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen is de bacterie L. pneumophila de ziekteverwekker en van deze bacteriesoort bestaan weer 14 serotypen, waarvan serotype 1 het gevaarlijke type is. Een Legionella-infectie kan zich gewoonlijk op twee manieren manifesteren, namelijk als Legionellose (de veteranenziekte) en 'Pontiac Fever'. 'Pontiac Fever' is een zeer milde vorm (verkoudheid) en de veteranenziekte is de ernstige vorm.
  Temperaturen tussen de 25 en 40°C zijn optimaal voor de bacterie en pas tussen de 50 en 60°C krijgen de Legionellabacteriën het moeilijk. Boven de 60°C sterven de bacteriën af. Legionella is een zeer algemene bacteriesoort en is overal in de natuur aanwezig, zoals in rivieren, meren, sloten, maar ook in tuinaarde. In gebouwen en watertoestellen vindt men Legionella meestal terug in verdampingswater van o.a. water uit verstuivers, waterreservoirs, douches, warm leidingwatercircuits en soms in airconditioningsystemen.

  Micro-organismen en ook Legionella komen meestal in vastzittende biofilms voor. Deze microbiële 'slijmlagen' kunnen zich vormen aan wanden van bijvoorbeeld zwembaden en in whirlpools, douchekoppen, waterleidingen, waterslangen en dergelijke. De aanwezigheid van een biofilm is bevorderend voor de groei van Legionella. Eventuele Legionella bacteriën laten zich namelijk 'opeten' door protozoa (ééncelligen) zoals bijvoorbeeld amoeben en in plaats van verteerd te worden dwingt de Legionella bacterie deze protozoa, ook wel gastheercellen genaamd, voedingsstoffen aan te dragen. Legionella bacteriën kunnen zich op deze manier zeer snel vermeerderen in hun gastheercellen. Nadat de gastheercellen vol Legionellabacteriën zitten gaan deze dood, springen open en de bacteriën komen vrij. Binnenin de amoeben zijn de Legionella bacteriën op de koop toe nog eens beter beschermd tegen de inwerking van desinfecterende stoffen. Besmetting gebeurt door het inademen van aërosolen , besmet met Legionella. Grotere aërosolen (vloeistofdruppeltjes) worden afgevangen in de keel-neusholte. Eventuele infectie is toe te schrijven aan: ten eerste een hoge dichtheid van virulente bacteriën in kleine aërosolen en ten tweede het inademen van deze aërosolen waardoor de persoon kan worden besmet.
  Micro-organismen hechten zich binnen enkele uren aan wanden van bijvoorbeeld zwembaden en Hottubs. Dit vormt een slijmachtige matrix, waarin continu nieuwe micro-organismen worden ingevangen en hun plaats zoeken. Dit complex wordt biofilm genoemd.
  Aërosolen kunnen worden omschreven als kleine vloeistofdruppels of kleine vaste elementen met partikelgrootte van enkele micrometer tot maximaal 100 µ die opgelost zijn in een gasstroom (rook, mist, damp).

  Verscheidene ontsmettingssytemen zoals AquaGarde® zorgen ervoor dat de biofilm wordt afgebroken en zich van de wand losmaakt en heeft daarnaast een bacteriedodende werking. AquaGarde® zorgt, samen met de ozoninstallatie, voor een optimale bacterie-dodende werking. Denk eraan dat de temperatuur van de Hottub (ongeveer 36º-38ºC) optimaal is voor de groei van bacteriën. Het is dus belangrijk de Hottub zo schoon mogelijk te houden en vooral het aanwezige filter regelmatig te reinigen of vervangen. Alle filters in watertoestellen vergaren zweven materiaal van haren, huidschilfers en oliën die in het filter een voedingsbodem vormen voor bacteriegroei.
  Bij goed onderhoud van de Hottub kan zo goed als geen Legionella optreden, want de biofilm, waarin de gastheer leeft, wordt bestreden. Echter: men moet er zich van bewust zijn dat geen enkele methode 100% garantie levert op volledige afdoding. Het is daarom nooit uit te sluiten dat ondanks de middelen die worden ingezet, toch nog Legionella aanwezig is.

 • Ozonator of zoutelektrolyse

  Bij het nemen van een ozonator moet nog steeds met chloor gewerkt worden omdat er geen buffer aanwezig blijft. Bij zoutelektrolyse wordt het zout elektrolytisch omgezet in sodium Chlorine of actief chloor als ontsmettingsfunctie. Dat houdt ook in dat het water chemisch stabieler is waardoor minder zwembadchemicaliën nodig zijn.

 • Wat zijn nog de bijkomende voordelen van zoutelektrolyse en zeezout?

  Het water heeft meer bufferende capaciteit, hierdoor wordt de pH stabieler. Het voelt zachter aan. De ogen en kleine verwondingen worden niet meer geprikkeld en dit doordat het zwembadwater het zoutgehalte van fysiologisch water benadert. De huid droogt niet meer uit, integendeel ze hydrateert. 
  U moet minder chloor- en antialgenproducten toevoegen omdat het zout de bacterie- en algengroei afremt. Het water heeft een iets hogere densiteit, zodat een iets hoger drijvend vermogen merkbaar is.

 • Wat is het verschil tussen gewoon keukenzout en Atlantisch zeezout?

  Het Atlantisch zeezout dat ClimaWorld aanbiedt, heeft tal van voordelen ten aanzien van het klassieke keukenzout (vacuümzout).

  Atlantisch zeezout:

  -Bevat diverse spoorelementen die goed zijn voor de huid;
  -Bestaat uit grote korrels, zodat geen onoplossende papvorming op de bodem kan ontstaan;
  -Wordt milieuvriendelijk geproduceerd door middel van zon en wind;
  -Is geschikt voor gebruik met doorstroomelektrolyse toestellen;
  -Heeft een gelijkvormige kristalstructuur en zeer hoge zuiverheid (min 99,87 % NaCl);
  -Bevat een absoluut minimum aan onoplosbare deeltjes en lost vlug op in water;
  -Heeft een weldadige en ontspannende werking op de huid;
  -Heeft een bufferende werking op de huid en zorgt voor een goede hydratering van de huid in plaats van uitdroging;
  -Bevat, in tegenstelling tot gewoon keukenzout, een aantal spoorelementen en mineralen die zorgen voor een positieve werking op de stofwisseling en een evenwichtig mineralenbestand van de huid;
  -Grof Atlantisch zeezout bevat geen additieven of toevoegsels zoals Kalium Ferrocyanide. Bij gewoon keukenzout wordt dit chemisch product toegevoegd om klontervorming te voorkomen. Door de grote korrels van ons badzout (tot 20 x groter dan gewoon zout) blijft het goed vloeien en koekt het niet;
  -Is afkomstig uit hoog zuiver zeewater van een site 1000 km ver van enige industriële activiteit (gelegen in Zuid-Amerika);
  Wordt thermisch nabehandeld met lucht van 400°C zodat het zout absoluut vrij is van bacteriën of kiemen.

 • Wat gebeurt er wanneer ik met teveel zout vul?

  Teveel zout gaat uw Pool Pilot niet beschadigen, maar kan leiden tot zoutsmakend water.
  Voor sommigen is dit zelfs gewenst omdat dit dichter ons lichaamszoutgehalte benadert en daardoor comfortabeler is om in te zwemmen
  Als het zoutgehalte veel te hoog zou zijn (6000ppm) kunt u na verloop van tijd corrosie krijgen op metalen onderdelen zoals ladders, ringen aan lichten of aan de koperen warmtewisselaar.
  Wanneer dit zou gebeuren verlaagt het niveau van het zwembad en vul met vers stadswater tot u terug rond de 3000 ppm komt.

 • Welk zout gebruik ik?

  Alle zout zoals keukenzout, voedingszout, vacuümzout, zout voor ontkalkers in schilfers of tabletvorm.
  Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar korrelzout (zoals keukenzout) omdat dit sneller oplost en niet zichtbaar is op de bodem van uw zwembad.

  Waar vul ik het zout bij?
  Het belangrijkste is, bij het vullen van het zout in het zwembad, dat het volledig opgelost is. Dat kan versneld worden door de zwembadpomp in werking te stellen en door de bodemafzuiging te openen. Niet opgelost zout kan door het borstelen naar de bodemafzuiging gebracht worden. Dat is beter dan rond het zwembad te lopen terwijl u het zout toevoegt.
  We raden dan ook aan de zwembadpomp 24 uur continu te laten draaien. Met korrelzout is 60-70% al opgelost in het water voor het de vloer kan raken. Het resterende zout kan dan eenvoudig naar de bodemafzuiging geveegd worden voor volledige oplossing in het zwembadwater. Met alle andere vormen van zout duurt het langer. Met zout in tabletvorm veegt u simpelweg de zouttabletten boven de bodemafzuiging eventueel in piramidevorm. Het duurt iets langer voor zout in tabletvorm opgelost is.

  Hoeveel zout moet ik toevoegen?
  Als opstart met zoutelektrolyse hebben we ongeveer 28kg per 10m³ nodig om 3mg/l (3000ppm) te verkrijgen. De Pool Pilot vereist tussen de 2500 en max 3000 ppm (parts per million) zout (3mg/liter).
  Bij een lagere zoutconcentratie bijvullen tot 3000 ppm.
  Voor bestaande zwembaden zal het voorafgaand gebruik van chloor (vloeibaar, korrel of tabletvorm) reeds een zoutconcentratie in het water hebben. Dus steeds voorafgaand meten en dan zout toevoegen tot maximaal 3000ppm. Tijdens de werking geeft de Pool Pilot automatisch aan op de uitlezing de hoeveelheid zout toe te voegen.
  Voor uw informatie: lichaamseigen zout is 4000ppm, zeewater heeft 35000ppm, zoutoplossing voor contactlenzen heeft 6000ppm.

 • Wat gebeurt er met de inox onderdelen?

  U kan een Pool Pilot installeren op elk bestaand zwembad . Het chloorniveau niet boven de 5 ppm (parts per million) brengen en de zoutconcentratie niet boven de 6000ppm. Wij raden een zoutgehalte van maximaal 3000 ppm aan.
  Interessant is het aarden van alle metalen onderdelen omdat wanneer u dit niet doet eventueel elektrolyse kan optreden tussen de verschillende metaalsoorten. 
  Wat de buis van de zwembadcover en de coverlamellen betreft, volstaat periodiek afspoelen (met de tuinslang). Er wordt MEER CORROSIE verwacht door oorzaak van een te hoge chloorconcentratie dan corrosie door zout.

 • Moet de zwembadpomp nu meer draaien?

  Dat is niet nodig omdat het belangrijk is vooraf te bepalen welke zout-cell nodig is voor uw specifieke zwembadinstallatie. De Pool Pilot is zeer eenvoudig in te stellen. Voor regio's die een zeer korte draaitijd van de pomp hebben, kunt u gewoon de output of het chloorgeneratievermogen simpelweg op een hoger niveau instellen.

  Allemaal gewoon met een druk op de toets.

  Wanneer moet de cell vervangen worden?

  De elektrolyse cell is gefabriceerd voor een werking van ongeveer 10 000 uur.

  Afhankelijk van het zwembadvolume, cell keuze, waterkwaliteit en de gewenste ontsmetting is dit omgerekend voor een normaal zwembad tussen de 3 en 5 jaar.

 • Kan ik nog ander chloor gebruiken?

  Vloeibaar chloor, granulaat of chloortabletten kunt u gebruiken om te shocken wanneer dit nodig zou zijn door een extreme belasting van het zwembad (feestje, regenstorm of vervuiling door fecaliën of overmatige organische stoffen).
  Echter de Pool Pilot heeft ook een Boost cyclus voor het chloor-shocken van het zwembadwater gedurende 24 of 72 uur.

 • Elimineer ik het gebruik van andere chemicaliën?

  De Pool Pilot doet één ding, namelijk chloor genereren. Deze zuivere chlooraanmaak heeft geen enkele invloed op de waterbalans waardoor minder producten nodig zullen zijn om uw waterbalans optimaal te houden.
  Eén à tweemaal per week testen is voldoende. Doordat we de alkaliniteit of de calciumhardheid niet veranderen, is een maandelijkse controle voldoende.

 • Hoe vaak moet ik zout bijvoegen?

  Na de eerste zoutvulling, voegt u enkel zout toe wanneer nodig.
  Het meeste verlies van zout is via waterverlies zoals bij back-wash en naspoelen van de zandfilter of door regenwater overloop. De Pool Pilot Digital duidt aan wanneer het zoutniveau te laag is met een indicatorlampje en vermeldt zelfs hoeveel zout er toegevoegd moet worden tot 3000ppm en dit gebaseerd op het door u ingegeven zwembadvolume, eenvoudiger kan toch niet. 
  Het testen van het zoutniveau kan gebeuren met teststrips.

 • Wat met het lawaai of geluidniveau van deze warmtepomp?

  De AquaCal HeatWave bezit een hoogtechnologische warmtepomp, en is ontworpen om, vandaag op de markt, de geluidsarmste warmtepomp te zijn. Voorzieningen zoals de scrollcompressor, die 50% tot 60% stiller is dan alle andere compressoren, ook de lage snelheid van 825 toeren per minuut van de ventilatormotor, tegenover andere motoren die 1050 tr/min draaien, verzekert dat er geen stillere luchtbron pool/spa warmtepompen voor handen is. In de meeste gevallen, zal uw zwembadfilterpompmeer lawaai maken dan uw AquaCal HeatWave warmtepomp.

 • Hoeveel condenswater geeft de AquaCal af?

  Warmtepompen werken door hitte op te slaan uit de lucht. Wanneer dat gebeurt, condenseert water op de verdamper of koelbatterij en loopt af in de bodem van de groep. Bij vochtige weeromstandigheden condenseert het water vlugger en kan het oplopen tot meerdere liters per uur. Elke AquaCal warmtepomp is voorzien van een aansluiting voor condenswaterafvoer.

 • Hoe wordt de warmtepomp geplaatst?

  De plaatsing van een AquaCal heat pump is zeer eenvoudig. De warmtepomp wordt na het filtersysteem aangebracht in stromingsrichting vóór elke chloreringsinstallatie en chemicaliën automatisering (zoals zoutzuur, zwavelzuur of vlokkingsmiddelen).

  Standaard 2-inch of 63mm PVC aansluitingen die gebruikelijk zijn in de zwembadbranche, is alles wat nodig is voor de installatie van uw zwembadleidingen. Alle AquaCal pompen zijn uitgerust met een 25mm aansluiting voor de elektronische bekabeling en een bijkomende aansluiting om eventueel andere elektronische controleapparaten aan te sluiten zoals de Jandy, Compool of Intermatic.

 • Welke waarborg heeft de HeatWave warmtepomp?

  Alle "HeatWave" warmtepompen hebben een gelimiteerde waarborg gedurende 10 jaar. De waarborg wordt gegeven door ClimaWorld en de fabrikant AquaCal. Er is geen derde partij betrokken bij de waarborg. Ons doel is om te maken dat deze pompen storingvrij werken tijdens en na de waarborgperiode.

 • Kan ik mijn pool en spa samen doen werken met een AquaCal warmtepomp?

  Ja, AquaCal kan u voorzien van vele opties om uw spa of pool te combineren. Alle AquaCalheatpumps bevatten twee elektronische thermostaten met controlepaneel, dat u toelaat twee instellingen - één voor de pool , de andere voor uw spa - te gebruiken. Niet zoals andere ontwerpers bevat AquaCal een automatische overschakeling van uw zwembadinstelling tot de hogere spa-instelling, dit maakt het overbodig handmatig over te schakelen en regelt de warmtepompinstelling voor u.

 • Waarom worden er elektronische thermostaten gebruikt bij "Aquacal"?

  Onze elektronische thermostaten verliezen hun vermogen in kracht en zuiverheid niet en zijn de meest betrouwbare … met een marge van plus/minus 1°C. Mechanische thermostaten, worden door sommige andere fabrikanten in deze uitvoering geleverd, maar dit kan tot zelfs 3°C afwijken van de instelling, en ze geven daardoor ook een meerkost aan om uw bad te verwarmen. Deze grotere afwijking wordt onderschat bij het opwarmen van uw spa.

 • Hoe stel ik de juiste temperatuur in van mijn warmtepomp?

  U stelt de elektronische thermostaat van uw AquaCal warmtepomp in op dezelfde manier als u eenairconditioner of centrale verwarming instelt. Eens naar wens ingesteld, zal deze thermostaat onafgebroken de ingestelde temperatuur aanhouden voor uw spa of pool. Dit met een mogelijk kleine afwijking van ongeveer 1°C.

 • Hoeveel water heeft mijn warmtepomp nodig om veilig te werken?

  AquaCal warmtepompen hebben tussen 5,6m³ tot 15,9 m³/u als waterverplaatsing door de pomp nodig en dit is mogelijk door de 2 inch of 63 mm leiding, interne regelaar en het uniek ThermoLink systeem.

 • Hoeveel speling is er rond mijn warmtepomp vereist?

  60 cm speling is gewenst aan beide kanten van de warmtepomp. Minimaal 30cm volstaat bij plaatsgebrek om een goede werking te verzekeren.

 • Wat is een warmtewisselaar?

  De warmtewisselaar is een eenheid die de warmte overbrengt die genomen is uit de lucht en doorvoert naar uw zwembad of spa water. Al onze warmtewisselaars zijn standaard in titanium. 
  Dit materiaal geeft ze de beste warmteoverdracht, wat zeer doeltreffend en belangrijk is voor warmtepompen, het voorziet eveneens een buitengewone weerstand aan chemicaliën in de badomgeving.

 • Is een vlottende afdekking noodzakelijk als ik mijn warmtepomp gebruik om mijn bad te verwarmen?

  Nee, u hoeft geen afdekking te hebben in uw zwembad als uw warmtepomp in gebruik is. Alhoewel, als u verkiest er geen te gebruiken, zal uw bad een grotere warmtepomp nodig hebben. Uw verwarmingskosten zullen dan ook hoger zijn zonder.

 • Waarom zou ik de Heatwave compressoren gebruiken?

  SCROLL compressoren zijn de meest doeltreffende en betrouwbare compressoren op de markt vandaag! De meeste en grootste fabrikanten van verwarming en airco gebruiken de SCROLL compressoren al vele jaren. AquaCal was de eerste zwembadwaterwarmtepomp gemaakt met scroll compressoren als standaard, en gebruikt op hun HeatWave warmtepompreeks. Scroll compressoren zijn 20% tot 25% doeltreffender dan de conventionele zuigercompressoren, en ook 50% tot 60% stiller. De HeatWave reeks geeft ook tien jaar gelimiteerde waarborg - de beste waarborg in de handel!

  Waarom zou ik een vlottende zwembadafdekking plaatsen?

  Een baddeken, zonnedeken, vlottende afdekking of lamellenafdekking drijft aan de oppervlakte van uw zwembad of spa en zorgt dat geen verdamping mogelijk is. Als u weet dat meer dan 65% van de warmteverliezen, en recht evenredig daarmee ook het verbruik, door verdamping verloren gaat is het natuurlijk vanzelfsprekend een afdekking te plaatsen. Het verzekert een doeltreffende isolering om de warmte vast te houden en verdamping tegen te gaan in uw zwembad. De vlottende afdekking verzekert een zeer groot en kostenverlagend resultaat, ook bij het gebruik van de warmtepomp. Ons warmteverliesberekeningsprogramma vergelijkt voor u de kosten van verwarming van uw zwembad met of zonder deze afdekking

 • Is het gebruikte koelmiddel in warmtepompen ecologisch veilig?

  Ja!

  "The United Nations Environmental Protection Agency" heeft het type van koelmiddel dat gebruikt wordt in AquaCal warmtepompen , R407C, goedgekeurd tot het jaar 2030.

 • Hoe lang duurt het om mijn bad te verwarmen?

  De duur van het opstarten bij het begin, hangt af van de grootte van het bad en de omgevingstemperatuur op het ogenblik dat u uw bad wil verwarmen; andere omstandigheden spelen eveneens een rol, maar zijn niet zo belangrijk. Alhoewel, eens het bad de temperatuur bereikt die u ingesteld heeft, zal het verbruik slechts enkele uren per dag nodig zijn om uw bad op de gewenste temperatuur te houden.

 • Wat is een zwembadwarmteverliesberekening (ook wel heating audit genoemd)?

  Een warmteverliesberekening is een gecomputeriseerd verslag dat wij voor u persoonlijk berekenen. Het zal u tonen welke de meest ideale warmtepomp is passend bij uw zwembad. Gebaseerd op de weersomstandigheden, de ligging, de zwembadgegevens en gewenste temperatuur gaat dit bij benadering de kosten van verwarming van uw bad met een "AquaCal" warmtepomp aangeven, alsook bij benadering de kosten bij gebruik van fossiele brandstof. Vraag ons vrijblijvend naar zo'n verificatie.

 • Hoe werkt een warmtepomp?

  De warmtepomp haalt gewoon warmte uit de omgevingslucht en brengt die over in uw zwembad- of spawater. Een warmtepomp gebruikt een afkoelingscyclus zoals dat gebeurt bij uw koelkast of airconditioner. Een bewezen economische en onderhoudsvrij systeem.

 • Waarom zou ik mijn zwembad met een warmtepomp verwarmen?

  Een warmtepomp laat u toe uw regelbare hydromassage-therapiebad "Spa", of zwembad "Pool"economisch te verwarmen. Afhankelijk van de energiekosten, een "AquaCal" warmtepomp laat u toe zo'n 80% te besparen op propaangas, 50% tot 70% op aardgas, en 600% tegenover elektrische verwarming die op de meeste andere "Spa's" terug te vinden zijn. Dit is dan ook de reden waarom duizenden gebruikers kiezen voor de warmtepomp voor hun zwembad. De meest economische warmtepompen zijn uitgerust met "SCROLL" compressoren. "AquaCal's HeatWave" warmtepompenwaren de eerste warmtepompen uitgerust met "SCROLL" compressoren als standaard compressor.

 • Opgepast

  Het gebruik van een spa of jacuzzi is niet aangeraden voor zwangere vrouwen, kinderen zonder toezicht, mensen onder de invloed van alcohol of drugs of mensen die lijden aan een te hoge bloeddruk of die een hartprobleem hebben ondervonden. Wij raden aan dat u de handleiding en veiligheidsfiche vooraf inkijkt voor meer details.

 • Hoe behandel en onderhoud ik de ceder omkasting?

  Nieuwe Hydropool, Millennium en Serenity spa's zijn voorbehandeld in de fabriek met 1 laag Sikkens Cetol 1 (primer).
  Wij raden u aan de behandeling van de ceder omkasting met Sikkens Cetol 23 (topcoat en UV bestendig) uit te voeren.
  De sterke waterafstotende en ademende karakteristieken en tevens zijn diepe indringing in de poriën van Cetol 1 en Cetol 23 maakt dat het hout totaal beschermd is en zijn nieuwe look behoudt.

 • Waarom een Hydropool?

  In de wetenschap dat kleinere circulatiepompen minder lawaai maken en een lagere energiekost hebben per uur, kunnen we stellen dat onze krachtigere en grotere pompen evenveel water filteren in 6 uur als de kleinere circulatorpompen in 24 uur. Ook de aanzuig filtratiekracht is een veelvoud van een circulatorpomp die eigenlijk enkel zorgt voor de werking van de ozonator als ontsmetting en niet als echte filtratiepomp door zijn lage opvoerhoogte.
  Doordat onze filtratietijd wordt geprogrammeerd op 2 maal 3 uur is het totaal verbruik echter lager.
  Elk kwartier wordt het volledig volume van het water gefilterd.

  Hydropool is dan één van enige fabrieken die alle teststandaards heeft bekomen zoals CE, Warnock Hershey, ETL, ITS, S.

  Bijna alle spa's vandaag werken met een aanzuigfiltratiesysteem en enkele met het drukfiltratiesyteem. Alhoewel beide systemen meer dan voldoen als het gaat over het maken van helder water gaat onze voorkeur toch naar het superieure drukfiltratiesysteem waarbij:
  · de filters groter zijn
  · de vervuilde filter niet in het zicht van de spa gebruiker zit
  · geen vuil van de filter terug kan vallen in de spa bij stilstand van de pomp of bij de reiniging van de filter
  · bij drukfiltratie 100% van het water gefilterd wordt in plaats van 50% bij aanzuigfiltratie
  · als voordeel een skimmer voor wateroppervlakte reiniging zorgt
  · bodemafzuiging ter reiniging of eventuele ophoping van vuil op de vloer
  · het bad een automatisch chloordoseerapparaat ingebouwd heeft 
  · de spa, met de eigen filtratiepomp, volledig leeg gepompt kan worden onder druk 

  Elke Hydropool serie heeft deze drukfiltratiestandaard (niet de Serenity of Millennium). 

  Als top of the bill maakt Hydropool:
  · hogere spa's waardoor grotere mensen met de schouders onder water blijven waardoor u niet uitzakt en een grotere afstand tot de jets ontstaat
  · ergonomische antivlottende zit- en ligplaatsen
  · pvc bodem tegen indringende insecten 
  · double Thermal Lock isolatiesysteem 
  · vierzijdige toegangsluiken voor eenvoudig onderhoud
  · versa massagetechnologie
  · audiovisuele opties
  · ...

  Onze Hydropool garantie is, volgens ons, de beste en eerlijkste in de spa-industrie.
  Andere spa garantiebepalingen mogen dan wel langer lijken( en in sommige gevallen veel langer dan dat deze fabrikant al fabriceert of bestaat) wanneer u de kleine lettertjes leest kunt u pas overtuigd zijn bij de aankoop over de veiligheid en knowhow van ClimaWorld Hydropool Benelux.

 • Waar komt het groot verschil in aantal jets vandaan bij sommige merken?

  Het aantal jets is in functie van het aantal pompen en grootte van de jets waarbij de richtlijn tussen 15 en 25 jets per pomp. Wanneer u echter kijkt bij verschillende merken ziet u soms een belachelijk groot aantal jets. Opgelet dat dit het aantal jets opgeeft en niet simpelweg het totaal aantal openingen in de jets. Het is zeer eenvoudig om bvb. een roterende jet met 7 openingen te gaan tellen voor 7 individuele jets. Hou onze richtlijn 15-25 jets per pomp aan om een degelijke massage te verkrijgen. Teveel jets per pomp doet de druk per jet te laag worden terwijl een tekort resulteert in een te hoge druk per jet.Hydropool zorgt voor een perfect gebalanceerde massage die door de Vers massage technologie aangepast kan worden naar ieders wens.
  Airblower (luchtmassage) jets worden soms ook meegeteld bij de watermassagejetsBij Hydropool tellen we individuele waterjets en tellen we afzonderlijk de individuele airblowerjets.

 • Wat is het verschil tussen een spa, hottub, whirlpool en bubbelbad?

  Eigenlijk maakt de benaming geen verschil uit.
  Het verschil is gewoon het land van herkomst of de benaming die een bepaald iemand aan een outdoor spa, een spa, hottub, whirlpool en bubbelbad geeft. Onbelangrijk is de benaming maar meer het product zelf. Vergelijk objectief de verschillen in het aangeboden product.
  Verder wordt brobbelbad, bubbelbad, hydrotherapiebad, spa ... en jacuzzi als merknaam gebruikt.

 • Wat bedoelen fabrikanten met 4HP, 4,5 of 5HP pompen?

  HP= High Performance of Hydrotherapy Power (HP is NIET Horse Power of PK paardekracht).
  De meeste hottubfabrikanten werken met een 2 pk of (1500 watt motoren) met een overgedimentioneerde propeller waardoor een pompgrootte gebaseerd zou moeten zijn op m³ per uur.
  Doordat spapompen meer debiet geven dan standaardpompen, worden deze dan aangeduid met een label 4HP, 4,5HP en zelfs 5HP en dit volgens willekeur en verwijst enkel naar de "High Performance" of "Hydrotherapy Power" en niet naar het werkelijk elektrisch vermogen.
  Dat is de grote misleidende factor in de spa-industrie. Daardoor weten mensen niet meer wat te geloven wat er in de folders en publiciteit staat. Hydropool werkt met het juiste debiet en kracht volgens het aantal en de soorten types van jets en gebruikt hoofdzakelijk minimaal 1500watt pompen. 
  Wanneer de vermelding HP in werkelijke Horse Power (736watt) zou zijn dan heb je een zekering nodig van 63 ampère in plaats van de 16 ampère die vermeld wordt in diezelfde verkoopsfolder.
  Opletten geblazen voor deze malafide praktijken!

  Het overdimentioneren van een pomp heeft ook nadelen zoals te hoge druk per jet waardoor het in plaats van aangenaam, echt storend wordt na korte tijd. De doelstelling is relaxerende, aangenaam aanvoelde hydromassage voor een langere periode. Wens je een hogere druk per zitbank of per jet dan kan dit eenvoudig door de diverter valve handkraan of sluit je enkele jets individueel uit. 
  Volgens de noodzaak passen we 1-, 2- en 3 pompsystemen toe in onze Hydropool, Millennium enSerenity jacuzzi's
  Hier ook nota nemen dat verschillende publicaties rondgaan, met de vermelding 2 pompen, die dan eigenlijk 1 massagepomp en 1 luchtpomp (airblower) samen zijn, dus een 1-pompssysteem.

  Voor u concludeert dat er meer jets en pompen nodig zijn, denk er over na dat teveel jets die nooit worden gebruikt enkel een kost met zich meebrengen. Wat bent u met een auto die 400 km per uur kan rijden als u nergens die snelheid kan of mag halen.