BETEGELDE ZWEMBADEN

Betegelde zwembadenBetegelde zwembadenBetegelde zwembadenBetegelde zwembadenBetegelde zwembadenBETEGELDE ZWEMBADEN

Een bouwkundig zwembad wordt volledig opgebouwd uit gewapend beton en naar uw persoonlijke wensen. Alle mogelijke combinaties van ceramische tegelbekleding in kleur en ontwerp zijn mogelijk. de tegels gaan van de kleinere keramiek tegels van 150 mm x 150mm tot de XXL keramische tegels die wel 3200mm x 1500mm kunnen zijn. Uw zwembad wordt volledig besproken en via een 3D ontwerp uitgewerkt ter goedkeuring.

Skimmer zwembaden

Het meest traditionele watercirculatiesysteem is dat met behulp van skimmers. Skimmer zwembaden zijn de goedkopere optie. De waterrand bevindt zich bij een skimmerzwembad +/- 8-10 centimeter onder de zwembadrand. De meest geavanceerde skimmerzwembaden kunnen tegenwoordig voorzien worden van een hoge waterstand waarbij het verschil tussen waterstand en zwembadrand minimaal wordt. Bij een bouwkundig zwembad met skimmer wordt het water op een aantal plaatsen aangezogen naar de filterinstallatie. Het gefilterde water wordt vervolgens onder de waterspiegel weer teruggebracht.

Overloop zwembaden

Wanneer u het functionele aan het esthetische wenst te koppelen, kiest u het best voor een overloopzwembad. Bij een overloopzwembad loopt het water over de randen van het zwembad en stroomt het in een open voeg onder uw vloer waarna het in de filterinstallatie terechtkomt. Een zwembad met overloopgoot draagt ook bij aan het helder en schoon houden van uw zwemwater. Bij een zwembad met overloopgoot ligt de waterspiegel op hetzelfde niveau als het terras. Dit geeft u een onbelemmerd uitzicht vanuit het water. U kan de overloopgoot verfraaien door het gebruik van randstenen. Deze randstenen kunnen worden afgestemd op de stenen die u voor uw terras wil gebruiken. Hierdoor ontstaat een prachtige 'overloop' van zwembad naar terras.

Een overloopzwembad dient ook voorzien te worden van een buffervat. Kortom, het wateroppervlak en de zwembadrand vormen één strak en esthetisch geheel. De vuile rand rond de waterlijn die na verloop van tijd kan ontstaan behoort hier definitief tot het verleden.

Gezien de vele mogelijkheden en in functie van uw budget kunnen we uw wensen en verwachtingen enkel via een persoonlijk gesprek in onze showroom beantwoorden.

BETEGELDE ZWEMBADEN
BETEGELDE ZWEMBADEN