Q-Bus automatisatie en domotica

Q-Bus automatisatie

ClimaWorld heeft alle technieken en mogelijkheden in eigen huis om uw volledige woning te automatiseren en Active Load Balancing in elke woning mogelijk te maken.

Qbus maakt gebouwen slim. In geautomatiseerde slimme gebouwen worden Qbus producten geïnstalleerd die de verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, screens,audio, video, alarm en andere aanwezige technieken met elkaar verbinden. Zo kunnen die technieken op een makkelijke manier met elkaar en met de bewoner, eigenaar of gebruiker communiceren en op elkaar inspelen. Als gebruiker kies je zelf hoe uitgebreid je jouw systeem wilt maken en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Je kunt zeer basic starten en volgens wens gaan uitbreiden en dit alles om meer comfort en gemoedsrust te bieden aan de bewoner of de gebruiker van het gebouw én om het energieverbruik te verlagen.

COMFORT, VEILIGHEID EN GEMOEDSRUST.

Met een QBUS installatie krijg je veel meer controle over wat er in jouw woning of gebouw gebeurt: van verlichting en verwarming tot de rolluiken en de televisie, je regelt het allemaal eenvoudig via een centraal systeem. Zo is het bijvoorbeeld steeds aangenaam warm wanneer je thuiskomt, maar draait de verwarming niet onnodig overuren wanneer je er niet bent. Ook veiligheid is een belangrijke reden waarom domotica aan populariteit wint. Zo zorgt de ingebouwde aanwezigheidssimulatie ervoor dat jouw woning er niet verlaten uitziet wanneer je op vakantie bent.

Een Qbus slimme woning draagt er ook toe bij dat oudere mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Zo kan het kookfornuis automatisch uitgeschakeld worden als er gedurende een te lange tijd geen beweging meer is in de keuken. En indien er iemand thuis was maar er ‘s morgens gedurende een ongewoon lange periode geen activiteit is vastgesteld in de woning, stuurt jouw slimme woning een alarm uit.

GOED VOOR HET MILIEU EN UW ENERGIEFACTUUR

In woningen besparen we gemiddeld 19% op verwarming en 13% op elektriciteit. In commerciële gebouwen loopt de besparing op tot respectievelijk 60% en 30%.

Met Qbus kan je op verschillende manieren energie-efficiënter te werk gaan:

  • de “Alles-Uit”-knop vermijdt onnodige verlichting of verwarming / koeling.
  • slimme schakelaars met ingebouwde temperatuursensoren laten multi-zonaal verwarmen toe: meer comfort en minder energie.
  • Raam open = verwarming / koeling uit
  • CO2-gebaseerd ventileren = optimale luchtkwaliteit zonder energieverspilling
  • detectoren zorgen voor de juiste temperatuur en het juiste lichtniveau enkel als er iemand aanwezig is.
  • screens worden automatisch gesloten om oververhitting tegen te gaan als de zon binnenschijnt.

QUALITY MADE IN BELGIUM, SOLD EVERYWHERE

Alle Qbus modules zijn "Highly Accelerated Life"-Tested (HALT). Deze “stress-test” test de Qbus modules onder extreme omstandigheden (hoge en lage temperaturen, vibratie, stroomverschillen,…). Dit alles resulteert in een langere levensduur en betere kwaliteit van de geteste producten. Sinds het ontstaan in 1999 heeft Qbus meer dan 13,000 woningen en gebouwen slim gemaakt. Alle Qbus producten en diensten worden ontwikkeld in het hoofdkantoor te Erpe-Mere, België. Qbus kantoren in de Verenigde Arabische Emiraten, Sri Lanka, India, Singapore en Nederland bieden lokale technische en commerciële ondersteuning in die regio's. In Europa werkt Qbus met dealers in meer dan 10 landen.

QBUS automatisering als verbinding van uw woning met uw smartphone.

Bezoek ervaring!

Contacteer ons nu!